Bestemmingen voor excursies

In het Lieser-Malta-dal


Hoogalpiene weg naar de Kölnbrein-stuwdam

Langs de panoramische weg bereik je de hoogste stuwmuur van Oostenrijk. Hij is 200 meter hoog en ligt op 1.933 meter boven de zeespiegel. Tip: Neem altijd een jas en muts mee, zelfs in de zomer!

Ezelpark Malta Vallei

In het ezelpark leven meer dan 100 dieren van verschillende rassen. Het heeft een oppervlakte van 30.000 vierkante meter en is toegankelijk voor bezoekers en rolstoelgebruikers. De dieren vinden het heerlijk om geaaid te worden en de grote weide is de perfecte plek om te knuffelen en te ontspannen.

Waterspeelpark Fallbach

Deze natuurlijke speeltuin biedt een speciaal soort plezier, spelletjes en natuurbeleving. Fantasierijke waterspeeltoestellen langs de beek, een vijver met een vlot, leuke rijdieren, een boomhutglijbaan, zandbak met graafmachine en nog veel meer wachten op je.

Bijen natuurpad en rondwandeling Malta

Op het Falleralm bijen natuurpad en langs het 2,5 km lange ronde bijenpad in Malta kun je veel interessante feiten over het wonder van de bij te weten komen. Meer info...

Stad van kunstenaars Gmünd

De kunstenaarsstad Gmünd met zijn Porsche Museum en co. trekt elk jaar duizenden bezoekers met zijn tentoonstellingen en talrijke evenementen.

Pancratium Gmünd - Huis van verbazing

Horen met je ogen - zien met je oren! Een interactieve belevingswereld, die ook rekening houdt met de speciale behoeften van mensen met een handicap, maakt spelenderwijs toegang mogelijk tot de wereld van muziek, kleuren, vormen en bewegingen.

Oud kasteel Gmünd

De oud Kastel Gmünd staat niet alleen bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Bezoekers zijn ook onder de indruk van het uitzicht over de daken en sierlijke steegjes van de kunstenaarsstad Gmünd.

Energie-avonturenpad Drachenmeile Trebesing

Het wonder van het “leven” speelt zich altijd en overal voor onze ogen af. Op het energie-avonturenpad Dragon Mile kunnen jong en oud samen met het draakje het unieke avontuur van de natuur ontdekken, net als in een openluchtklaslokaal.